Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Maja Fleischman

poučevanje violine, orkester

Akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe, učenje violine

Maja Fleischman, poučevanje violine, orkester

Akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe, učenje violine

Maja Fleischman se je rodila v družini glasbenikov in njena glasbena pot se je začela, ko je dopolnila štiri leta. Njena prva učiteljica je bila mama, nato je bila dve leti v razredu prof. Vasilija Meljnikova, pri trinajstih letih pa je vlogo učitelja prevzel oče. Po uspešno opravljeni maturi na Gimnaziji Ledina se je vpisala na Visoko šolo za glasbo na Dunaju, kjer je tri leta študirala v razredu prof. Michaela Frischenschlagerja in prof. Evgenije Tchugajeve. Po upokojitvi prof. Tchugajeve se je vrnila v Ljubljano, kjer je nadaljevala študij v razredu prof. Dejana Bravničarja in leta 2003 z odliko diplomirala.

Na republiških, zveznih ter mednarodnih tekmovanjih je v času glasbenega izobraževanja prejela 7 prvih, 6 drugih in 3 tretje nagrade. Koncertirala je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji, Švici, Španiji, Rusiji in na Portugalskem.

Redno se je udeleževala mojstrskih tečajev, kjer je delala z najuglednejšimi pedagogi iz vsega sveta: prof. Evgenija Tchugajeva – Dunaj, prof. Zenaida Gillels – Boston, prof. Pavel Vernikov – Modena, prof. Asja Koushner – Moskva, prof. Alice Schonfeld – Los Angeles, prof. Dejan Bravničar – Ljubljana, prof. Konstantin Bogino – Pariz, prof. Igor Gavriš – Moskva.

MAJA FLEISCHMAN, učenje violine

Od leta 2001 igra v Slovenskem klavirskem triu s pianistom Mihom Štokljem in violončelistko Sanjo Repše. Leta 2002 so na 31. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije prejeli prvo nagrado v najvišji kategoriji, obenem pa so prejeli še posebno nagrado Slovenske filharmonije (koncert s simfoničnim orkestrom v sezoni 2002/03), Glasbene mladine Slovenije (koncerti po Sloveniji v okviru cikla GM ODER) in Ministrstva za šolstvo in šport (štipendijo za udeležbo na poletnem mojstrskem tečaju). S Slovenskim klavirskim triom so bili povabljeni tudi na turnejo, cikel koncertov po Rusiji in Španiji. V Rusiji so nastopili z Akademskim simfoničnim orkestrom na Kavkazkih Mineralnih vodah Ministrstva za kulturo Ruske federacije pod taktirko Romana Beliševa in izvedli Beethovnov Trojni koncert, Maja in Sanja pa še Brahmsov Dvojni koncert. Leta 2008 je nastopila z orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana skupaj z odlično violinistko, profesorico Asjo Kušner iz Moskve.

MAJA FLEISCHMAN, poučevanje violine

Po diplomi se dodatno izpopolnjuje na umetniškem in pedagoškem področju pri vrhunskih predavateljih. Od leta 2003 je Maja Fleischman redno zaposlena, poučuje violino in komorno igro. Glasbeni ateljeTartini, prva zasebna glasbena šola v Sloveniji, kjer se je izobraževala do študija, ji zaupa razred mladih violinistov. Njeni učenci so v kratkem času prejeli več prvih in drugih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Sooblikovala je program ŠOLE ZA UČITELJE, namenjen dodatnemu usposabljanju učiteljev violine, ki ga Glasbeni atelje Tartini organizira in izvaja. Je mentorica mladim učiteljem violine. Že vrsto let vodi mojstrske tečaje na mednarodnih poletnih šolah v Avstriji in na Hrvaškem

Kot odlična violinistka Maja Fleischman vključuje visoke kriterije kakovosti igranja violine v svoje pedagoško delo in z učenci dosega izjemne rezultate. Ustvarja prijazno učno okolje v razredu, krepi medsebojno zaupanje in razumevanje med učenci. V komunikaciji z učenci se prilagaja naravi otroka ter pri tem uspešno išče ravnovesje med zahtevnostjo, ki jo narekujejo predpisani programi in naklonjenostjo, ki jo pričakujejo učenci. Poglobljeno pozornost posveča lepoti tona in zgodnjem vključevanju elementov virtuozne violinske igre v razvoj mladih violinistov.

Ponosna mama dveh sinov rada preživlja prosti čas v naravi, na potovanjih, polje njenega zanimanja pa dopolnjujeta tudi umetnost in kulinarika.

Ostali učitelji

Samo Perko

direktor

direktor, akademski glasbenik klarinetist, profesor klarineta

Lucija Perko

ravnateljica, poučevanje violine

Akademska glasbenica violinistka, profesorica violine, ravnateljica, pedagoški vodja, učenje violine

Urban Kolar

vršilec dolžnosti ravnatelja

vršilec dolžnosti ravnatelja, akademski glasbenik trobentač, poučenvanje trobente

Vildana Repše

poučevanje violine

Akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe in soustanoviteljica glasbenega ateljeja Tartini

Vlado Repše

poučevanje violine, orkester

Akademski glasbenik violinist, profesor glasbe, učenje violine, soustanovitelj prve zasebne glasbene šole v Sloveniji – Glasbenega ateljeja Tartini, direktor

Olga Ulokina

skupinski glasbeni pouk, nauk o glasbi

Diplomirana univerzitetna muzikologinja in skladateljica, profesorica glasbe

Alenka Urbančič

predšolska gl. vzgoja, gl. pripravnica, nauk o glasbi

Profesorica glasbe, avtorica številnih učbenikov, ki so del gradiv javno veljavnih učnih načrtov

Aleksandra Pavlovič

poučevanje klavirja

Akademska glasbenica pianistka, specialistka, profesorica glasbe, korepetitorka, učenje klavirja

Monika Šolman

poučevanje violine

Akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe, učenje violine

Margareta Malej

poučevanje violine in viole, orkester

Akademska glasbenica violistka, profesorica glasbe, učenje violine, učenje viole

Sidika S. Bravničar

poučevanje violine

Akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe, učenje violine

Meira Smailović

poučevanje klavirja

Akademska glasbenica pianistka, specialistka pianistka in profesorica glasbe, učenje klavirja

Maja Azabagić

poučevanje klavirja

Akademska glasbenica pianistka, profesorica glasbe, korepetitor, učenje klavirja

Sanja Repše

poučevanje violončela

Akademska glasbenica violončelistka, specialistka violončelistka, profesorica glasbe, učenje violončela

Lara Bešić

poučevanje violončela

Akademska glasbenica violončelistka, profesorica violončela, učenje violončela

Hana Bitenc

poučevanje klavirja

Akademska glasbenica pianistka, profesorica glasbe, učenje klavirja

Nataša Contaldo

poučevanje petja

Akademska glasbenica pevka, profesorica petja, učenje petja

Kim Kozlevčar

poučevanje violončela

Akademska glasbenica violončelistka, učenje violončela.

Mini, terapevtski pes

terapevtski pes

Sem Mini, dve leti stara, prijazna psička z mahajočim repom in se posebej rada družim z otroki. Sem srednje velika, pasme […]