Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Klavir je eden najpopularnejših instrumentov, kralj vseh glasbil. Lahko zveni mehko in nežno, a lahko se oglaša mogočno kakor orkester. Ima velik tonski obseg. Omogoča izvajanje bogatega večglasja in velja za instrument, ki bi ga naj do neke mere obvladal vsak glasbenik.

Skladatelji so klavirju posvetili veliko skladb in skoraj ni glasbila, za katerega ne bi bila napisana skladba s spremljavo klavirja.

Učenje klavirja izvajamo za začetnike, za vse razrede in stopnje osnovnega glasbenega izobraževanja ter za nadaljevalne programe. Prav tako pa je učenje klavirja primerno tudi za odrasle.

Naša šola se od samega začetka delovanja posveča organizaciji in izvajanju pouka za godala in klavir. Več kot 30 let negujemo in razvijamo učinkovit izobraževalni proces, v katerem učenci prejemajo pomembna znanja in pridobivajo edinstvene izkušnje.

Naši učenci na tem področju dosegajo optimalne rezultate, nekateri tudi visoke uvrstitve na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Sodelujemo s priznanimi gostujočimi predavatelji, organiziramo seminarje, poletne šole in mojstrske tečaje, kar bogati učitelje in učence.

Izvajamo javno veljavne programe, nadstandardni program, namenjen tistim, ki se zanimajo za nadaljnje izobraževanje in program za odrasle.

 

Nakup, izposoja klavirja

Možnosti za nakup je danes veliko, vendar pa je pri instrumentu natančna izbira in premišljena odločitev zelo pomembna. Začetniki se velikokrat odločajo tudi za najem klavirja z možnostjo kasnejšega odkupa. Na tem področju že vrsto let sodelujemo s priznanimi in uveljavljenimi strokovnjaki, zato vam pri tem z veseljem pomagamo.

Vsekakor je zelo priporočljiva izbira instrumenta skupaj z učiteljem oz. strokovnjakom, ki vam bo neodvisno svetoval oz. instrument tudi preizkusil in podal svoje strokovno mnenje.

Pouk klavirja

Trajanje

Celo šolsko leto

Velikost razreda

Individualno

Leta

Otroci, od 6. leta starosti

Poučevanje klavirja

Programi poučevanja klavirja

Vodnik za starše

Vodnik za starše

ZAKAJ V GLASBENO ŠOLO?

Na vprašanja dr. Špele Lah odgovarja Vildana Repše, prof.. Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem vodniku, ki smo ga pripravili za vas in si ga lahko brezplačno prenesete TUKAJ.
V njem boste našli številne odgovore na pomembna vprašanja, s katerimi se boste kot starš v glasbeni šoli zagotovo srečali.

Prenesi vodnik

Programi poučevanja klavirja

Vpis na poučevanje klavirja

Ostali instrumenti