Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Učenje viole izvajamo za začetnike, za vse razrede in stopnje osnovnega glasbenega izobraževanja ter za nadaljevalne programe. Učenje viole je primerno tudi za odrasle.

Viola je nekoliko večja od violine in zveni nižje. Iz viole so se razvili vsi instrumenti iz družine godal. Ima lep, bogat zvok. Nanjo se lahko igra solo, ob spremljavi klavirja, odlično se ujema z drugimi godali v ansamblih in orkestru. V zadnjih sto letih je postala zelo priljubljena, saj je nepogrešljiva komornih zasedbah in orkestrih.

Violino in violo mojstri izdelujejo v različnih velikostih, tako ima učenec vedno sebi primerno velikost, ki mu olajša učenje viole.

Manjših instrumentov, ki jih otrok preraste, ni potrebno kupovati. Odločite se za izposojo, vendar vam naj pri tem svetuje učitelj. Kakovosten instrument pomaga k boljšim rezultatom.

Pouk viole

Trajanje

Celo šolsko leto

Velikost razreda

Individualno

Leta

Od 6. leta starosti

Učenje viole

Programi poučevanja viole

Zakaj se vpisati na violino v Glasbeni atelje Tartini?

Vljudno vabljeni, da si ogledate prijeten pogovor ravnateljice in violiniske Lucije Perko ter violistke Margarete Malej z našimi učenci o tem, kaj oni pravijo o učenju violine in viole pri nas.

Ogled ostale video vsebine
Vodnik za starše

Vodnik za starše

ZAKAJ V GLASBENO ŠOLO?

Na vprašanja dr. Špele Lah odgovarja Vildana Repše, prof.. Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem vodniku, ki smo ga pripravili za vas in si ga lahko brezplačno prenesete TUKAJ.
V njem boste našli številne odgovore na pomembna vprašanja, s katerimi se boste kot starš v glasbeni šoli zagotovo srečali.

Prenesi vodnik

Programi poučevanja viole

Vpis na poučevanje viole

Ostali instrumenti