Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

SEMINAR ZA UČITELJE VIOLINE IN VIOLE, prof. VIOLETA SMAILOVIĆ HUART – november 2022

Spoštovani, vabimo na

SEMINAR ZA UČITELJE VIOLINE IN VIOLE, ki bo potekal v petek, 11. novembra in soboto, 12. novembra 2022, od 9.– 15. ure, v prostorih Glasbenega ateljeja Tartini, bo vodila priznana prof. VIOLETA SMAILOVIĆ HUART iz Pariza.

Naša gostja je izjemna violinistka bogate koncertne kariere in izkušena pedagoginja, rojena v Sarajevu, v družini uglednih glasbenikov. Kot enajstletna deklica je debitirala kot solistka s Sarajevsko filharmonijo, z osemnajstimi leti je že diplomirala v razredu slovite moskovske profesorice Evgenije Čugajeve. Podiplomski študij je zaključila na Conservatoire National Superieure de la Musique et de la Dance v Parizu (razred prof. Alain Moglia), Academia Inetnazionale di Musica a Portogruaro – Venezia (prof. Pavel Vernikov) in Meadows School of Music at SMU v Dallasu ( v razredu prof. Emanuel Boroka). V času študija je intenzivno delala na mojstrskih tečajih in drugače sodelovala z eminentnimi violinisti, med njimi so Viktor Tretjakov, Grigori Zhislin, Tamara Smirnova, Sergej Kravcenko in prof. Aaron Rosando. Violeta Smailovic-Huart igra na violino italijanskega mojstra Enrica Rocca.

Karizmatična pedagoginja Violeta Smailović-Huart z izjemnim uspehom toplo predaja svoje izkušnje in znanja na učitelje violine in na mlade violiniste ter vodi atraktivne mojstrske tečaje in seminarje. Je redna profesorica na renomiranem konservatoriju „Schola Cantorum“ v Parizu.

*************************************************************

VIOLETA SMAILOVIĆ HUART -pedagoški koncept »Glasba na struni« (music on the string)

Trajanje: 16 pedagoških ur. Tematski plan z urnikom bomo sporočili naknadno.

Kotizacija: 160 € (cena vključuje DDV in učbenik Prvi koraki za violino – avtorice Vildane Repše)

* V primeru udeležbe na seminarju samo 1. ali samo 2. dan je cena kotizacije 105 € (cena vključuje DDV in učbenik Prvi koraki za violino – avtorice Vildane Repše).

*************************************************************

Teme:

  • Razvoj kritičnega odnosa učencev do kakovosti tona v nižjih razredih GŠ;
  • Različni vidiki violinske igre – vzporednice med delom z otroki in mladostniki na osnovni, srednji in visoki stopnji izobraževanja;
  • Pomembni elementi priprave učencev in dijakov na nastope, izpite in tekmovanja, ki jih ne smemo spregledati; kako se izogniti pastem;
  • Analitična ocena doseženega znanja učenca in izbira primernega učnega gradiva: vsebine za spoznavanje novih tehničnih elementov, za razvoj posameznih vidikov violinske igre in za predstavitev učenca;
  • Praktično delo s komornimi skupinami.

Prijave na seminar so zaključene. Na voljo še toliko prostih mest: 0

Prijavnico najdete na povezavi https://tartini.si/seminar-za-ucitelje-violine-in-viole

Če želite sodelovati na seminarju z učencem, izpolnite v prijavnici še podatke za brezplačno sodelovanje učenca na seminarju.

Organizator seminarja je glasbena šola Glasbeni atelje Tartini v sodelovanju z Založbo GATARTINI in agencijo GlobartGO.

S potrdilom o udeležbi lahko uveljavljate 1  točko za napredovanje v nazive ali plačne razrede.

Lucija Perko                    Samo Perko, direktor
Vildana Repše

Začetek

2022-11-11 09:00:00

Konec

2022-11-12 15:00:00

Naslov

Smoletova ulica 16, 1000 Ljubljana

SEMINAR ZA UČITELJE VIOLINE IN VIOLE, prof. VIOLETA SMAILOVIĆ HUART – november 2022