Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

9 stvari, ki jih morate vedeti pred vključitvijo otroka v predšolske glasbene programe!

Ali lahko obiskovanje glasbene šole vpliva na razvoj otroka? Kaj ponuja program predšolske glasbene vzgoje, namenjen otrokom, starim 4-5 let in kaj program glasbene pripravnice, namenjen otrokom, starim 6-7 let? Kako sta strukturirana učbenika za predšolske otroke? Si starši smemo vzeti pravico in vpisati otroka v glasbeno šolo, ne da bi otrok pokazal zanimanje za glasbene dejavnosti?
Odgovore na ta in številna druga vprašanja sta vam pripravili profesorica in dobitnica prestižne Gerbičeve nagrade za življensko delo na pedagoškem glasbenem področju – Vildana Repše ter muzikologinja dr. Špela Lah.

10 najpomembnejših argumentov, ZAKAJ in KDAJ otroka vključiti v glasbeno šolo!

Po kakšnih kriterijih naj se starši odločamo, ko izbiramo glasbeno šolo?
Kdaj nastopi pravi čas za začetek igranja instrumenta? Kako otroku pomagati pri premagovanju treme? Ali je redna dnevna vadba instrumenta res tako nujna in kakšno vlogo imamo pri tem starši? Do kdaj in zakaj vztrajati v glasbeni šoli v času pubertete?

Na vprašanja muzikologinje dr. Špele Lah odgovarja Gerbičeva nagrajenka za življensko delo na glasbeno pedagoškem področju v Sloveniji, prof. Vildana Repše. Celoten pogovor si lahko ogledate v intervjuju/publikaciji, ki smo jo pripravili za vas in si jo lahko brezplačno prenesete.

10 razlogov, zakaj otroka vpisati na violino in MITI, ki vsekakor ne držijo!

Kdaj je pravi čas, da otrok pristopi k praktičnemu pouku violine? Se je ustalila kakšna spodnja meja ali naj starši sledimo otrokovemu notranjemu klicu? In obratno: je kdaj prepozno, da bi se je začeli učiti? Kako zahtevna je specifična tehnika igranja za odraslega začetnika?

Na vprašanja muzikologinje dr. Špele Lah odgovarja Gerbičeva nagrajenka za življensko delo na glasbeno pedagoškem področju v Sloveniji prof. Vildana Repše. Celoten pogovor si lahko ogledate v intervjuju/publikaciji, ki smo jo pripravili za vas in si jo lahko brezplačno prenesete.

9 stvari, s katerimi se bomo kot starš srečali v glasbeni šoli in kakšna je naša vloga!

Kdaj in kako spremljati otroka? Kaj se pričakuje od otroka? Kako in v kolikšni meri naj bodo starši vpleteni v proces glasbenega izobraževanja svojega otroka – učenca glasbene šole? Kdaj se lahko pričakuje popolna samostojnost učenca glasbene šole? Tekmovanja – kdaj, s kakšnim ciljem, kako pripraviti spodbudno okolje? Kaj lahko naredimo starši, da bo otrok ohranil ljubezen do glasbe?

Odgovore na ta in številna druga vprašanja sta vam pripravili profesorica in dobitnica prestižne Gerbičeve nagrade za življensko delo na pedagoškem glasbenem področju – Vildana Repše ter muzikologinja dr. Špela Lah.

Kdaj je učbenih partner učencu in učitelju?

Ali je učbenik lahko partner učencu in učitelju? Ali so učitelji glasbenih šol avtonomni pri izbiri učnega gradiva? Katerim kriterijem sledijo kakovostni učbeniki? Kdo so avtorji učbenikov? Kako sta strukturirana in pregledna naša učbenika za predšolske otroke? Kakšna je vizija založbe Glasbenega ateljeja Tartini?

Odgovore na vprašanja sta vam pripravili muzikologinja dr. Špela Lah in avtorica številnih učbenikov in glasbenih didaktičnih pripomočkov, profesorica in dobitnica prestižne Gerbičeve nagrade za življensko delo na pedagoškem glasbenem področju – Vildana Repše.