Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Vstop predšolskih otrok v glasbeno šolo

8 / maj / 2020

Vstop predšolskih otrok v glasbeno šolo

Spoštovani starši, se tudi vam zdi pomembno, da otrok pristopa k učenju z igro, z veseljem in navdihom, da občuti, da je učitelju-ici mar zanj, in da ga nagovarja s toplino in pristno naklonjenostjo, da se mu/ji potem preda in se rad vrača v razred?


Predšolska glasbena vzgoja in Glasbena pripravnica sta namenjeni otrokom, praviloma starim 5 – 7 let, v praksi so lahko stari malo manj, ali več.

Dobro je, da se pouk izvaja za manjše skupine, do osem otrok. Tako učitelj-ica ima možnost negovati, razvijati in ohranjati privlačno skupinsko dinamiko, a ostane tudi dovolj možnosti za individualizacijo. Z vsakim otrokom lahko ohranja nevidno povezovalno nit, se mu prilagodi, ga nagovori, mu je na voljo za individualno vajo ali usmeri delo v tandem in manjše skupine. Izjemno radi se odzovejo, ko jim ponudi zabavno preizkušanje vseh mogočih iger v dveh enakovrednih ekipah.

VSTOP PREDŠOLSKIH OTROK V GLASBENO ŠOLO

Pomembno je, da učitelj-ica sledi ciljem razvoja vseh vidikov glasbenih sposobnosti otrok. Z učinkovitimi metodičnimi postopki, z zabavnimi a jasno usmerjenimi didaktičnimi igrami, pritegne otroke k sodelovanju in jih vodi, da z drobnimi koraki odkrivajo poglobljeno radost v glasbi.

S privlačnimi didaktičnimi igrami otroci nevede vstopijo v svet učenja, razumevanja glasbenega jezika in se zabavajo ob tem, se veselijo napredka.

V mirnem učnem okolju, se posvečajo izzivom poslušanja glasbe in ugank, kultiviranega petja izbranih pesmi, ki vselej pojejo o življenju, o naravi, živalih, o mamici in očiju, o babici in dedku … Vedoželjno spoznavajo in raziskujejo svet glasbil, obiskujejo male koncertne prireditve, predstave, ko so na našem odru lutke in jih nagovarjajo z glasbo in besedo, prav njim namenjene, da lahko z zanimanjem spremljajo in se ne naveličajo pred zaključkom dogodka.

Vstop predšolskih otrok v glasbeno šolo

Gre za malo šolo, glasbeno šolo v malem, ki otrokom postopoma razkriva in ponuja drobne učne korake a hkrati omogoča preživljanje srečnega učenja z glasbo.

Imamo srečo, da sta v sistemu slovenskega glasbenega šolstva zajeta dva javno veljavna programa za predšolske otroke: PREDŠOLSKA GLASBENA VZGOJA in GLASBENA PRIPRAVNICA. Javna veljava zagotavlja izpolnjevanje vseh kriterijev glede prostorov, kadrov in opreme. Hkrati ponuja jasne vsebinske smernice, definiran učni načrt, cilje in oblike dela.

Čeprav smo oba programa v Glasbenem ateljeju Tartini nadgradili z nadstandardi, otroci dosegajo pričakovane rezultate z rednimi aktivnostmi, a brez posebnega napora, z radostjo, z aktivnim vključevanjem v naravni učni proces.

Prisrčno vas vabimo, da svoje otroke zaupate nam in vpišete k nam v šolskem letu 2020/21!

Vildana Repše, prof.
pedagoška vodja in ravnateljica

POMEMBNO OBVESTILO: Vpis v predšolsko glasbeno vzgojo in glasbeno pripravnico poteka do zapolnitve mest. Več glede vpisa si lahko preberete na povezavi https://tartini.si/dogodki/vpis-v-glasbeno-solo-2020-2021-glasbeni-atelje-tartini-ljubljana/.

Vstop predšolskih otrok v glasbeno šolo