Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Veliki letni koncert ob dnevu šole

29 / april / 2024

Veliki letni koncert ob dnevu šole

Spoštovani starši, družinski člani, vsi obiskovalci našega Velikega letnega koncerta ob dnevu šole.

V Glasbenem ateljeju Tartini ob začetku aprila praznujemo pomembnost glasbenega izobraževanja otrok, hkrati pa se spomnimo rojstnega dne izjemnega violinskega mojstra, skladatelja in pedagoga, Giuseppeja Tartinija, po katerem nosi ime naša šola.

Med letošnjim Velikim koncertom ob dnevu šole, ki je potekal v sredo, 10. 4. 2024, ob 18. uri v Slovenski filharmoniji, so se na odru dvorane Marjana Kozine izmenjevali naši talentirani učenci s solističnimi, komornimi ter orkestrskimi točkami.

Za skrbno in strokovno pripravo so poskrbeli naši predani učitelji, orkestrske točke, vključno z nastopom Ansambla violončelov, pa smo vadili in izdelali med Šolo orkestrske igre v Rogaški Slatini med 5. in 7. aprilom.

Navzoči starši, ostali družinski člani in gostje so pospremili nastope z bogatimi aplavzi, kar učence dodatno spodbuja k delu z inštrumentom, vsem zaposlenim pa tovrstni dogodki predstavljajo opomnik, da je naš trud usmerjen v pravo smer. Smer rasti in ustvarjalnosti mladih glasbenikov.

Hvala učiteljem za pripravo točk in vsem obiskovalcem, ki ste nas prišli podpret na Veliki koncert ob dnevu šole v Slovenski filharmoniji. Starše in družinske člane vabimo, da se nam tudi v bodoče pridružijo na dogodkih, ki nas povezujejo s to čudovito umetnostjo.

Foto: Domen Nan