Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Skrajno resno pustno poročilo

16 / februar / 2024

Skrajno resno pustno poročilo

Glasbeni atelje Tartini se je v pustno jutro prebudil z rahlim nelagodjem, saj učitelji nismo vedeli kaj pričakovati. Šušljalo se je, da otroci pripravljajo veliko presenečenje!
In res!!!
Okrog 14. ure so pustne maske zavzele našo šolo in hotele biti glavne povsod. S svojimi barvitimi kostumi in nalezljivim smehom so v sodelovanje prepričale tudi najhladnejša srca.

Kljub ustaljenemu urniku in zelo jasnim navodilom za izvedbo pouka in pustnega nastopa, celodnevni načrt nikakor ni hotel po naših pričakovanjih. Mladi glasbeniki bi namreč morali igrati klasične skladbe, ki jih sicer tako pridno vadijo s svojimi učitelji, pa so namesto tega kar plesali po hodnikih in odru naše dvorane! Bil je pravi kaos! Gledati živalice, zombije, kralje, viteze in superjunake kako se brezskrbno sprehajajo naokrog je za nas malo neobičajno.

Ampak, da ne boste mislili, maškare so poskrbele tudi za red in disciplino. Naenkrat je na prizorišče stopil skrajno resni policaj pripravljen ukleniti vse odrasle obiskovalce! K sreči so vitezi stopili na plano in ga prepričali, da so vsi nedolžni. Potem so se pojavile še navijačice Nogometnega kluba Tartini, ki so s svojim glasnim navijanjem dodale piko na i. Seveda ne smemo pozabiti na gusarje, ki so skoraj ugrabili ravnatelja! Joj, to je bilo že skoraj strašno!

Na koncu smo si oddahnili, ko smo pod pustnimi maskami zagledali naše učence. Odločili so se za malce zabave, a kljub temu zahtevali odkupnino v obliki mnogih bonbonov. Bonbone so dobili v ogromnih količinah, a smo se dogovorili, da skrivnost obdržimo med zidovi Glasbenega ateljeja Tartini.

Hvala vam, dragi naši učenci, bili ste zelo lepe in domiselne pustne šeme! Prihodnje leto ponovimo!