Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nastop za naše zveste poslušalce

18 / marec / 2024

Nastop za naše zveste poslušalce

V deževnem sobotnem dopoldnevu so se stanovalci Centra starejših Trnovo prijetno razvajali ob zvokih klavirske in violinske glasbe z učenci Glasbenega ateljeja Tartini. Pripravo in nastop sta skrbno vodili učiteljici Dika Bravničar in Meira Smailović.

Nastop, ki se je odvil v soboto, 9. marca 2024, je vključeval izbrana dela priznanih skladateljev – F. Liszt, F. Chopin, E. Lalo, H. Wieniawski. Medtem ko so učenci s svojo glasbo napolnili prostor, so stanovalci z izrazi navdušenja in zadovoljstva odražali izjemno prijetno in harmonično vzdušje v Domu starejših občanov Trnovo.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo Domu starejših občanov Trnovo za prijazno vabilo in gostoljubje. Z veseljem se bomo še vrnili, saj so vaši varovanci zelo hvaležna publika.

Skozi tovrstne nastope smo učitelji lahko priče pomembnemu pedagoškemu procesu, ki ga učenec doživlja skozi različne dele osebnosti:

  • spodbujanje humanosti in empatije,
  • kulturno izobraževanje,
  • povečevanje samozavesti,
  • gradnja medsebojnih odnosov.

Glasba torej združuje ljudi različnih generacij in ima moč povezovanja ter ustvarjanja pozitivnega vpliva na družbo. To odraža naša predanost kulturi, solidarnosti in skrbi za dobrobit celotne skupnosti.