Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

NAGOVOR OB 30-LETNICI GLASBENEGA ATELJEJA TARTINI

15 / april / 2020

Cenjeni sodelavci, spoštovani učitelji in starši, dragi učenci in prijatelji!

Ob 30-LETNICI GLASBENEGA ATELJEJA TARTINI smo načrtovali koncert, na Dan šole, 8. april 2020, v veliki dvorani Slovenske filharmonije, a ker nam je zagodel virus, smo koncert preložili. Zadovoljni smo, da smo lahko povezani s sodobno tehnologijo, in da lahko spremljamo slovesnosti na naši spletni strani in družbenih omrežjih.

Imamo šolo, ki združuje zaposlene, učitelje, učence in starše v iskanju lepot v glasbi, v umetnosti, v sodelovanju in sobivanju ter v vsakodnevnem razvoju potencialov mlajših generacij. Učinkov našega združenega truda in sledenja plemenitim ciljem se običajno ne zavedamo sproti, ob prehojeni poti in na razpotju v nova življenjska obdobja pa se vselej.

Tako sedaj ob visokem jubileju z zadovoljstvom in ponosom prepoznavamo izjemno kakovost v delu, v dosežkih, odnosih in pogojih dela. Glasbeni atelje Tartini je v tem obdobju postal prepoznaven v državi in tudi izven meja. Slovi kot kvalitetna glasbena institucija, ki se nenehno razvija in prilagaja novim zahtevam.

V času izrednih razmer zaradi epidemije smo pripravili program na daljavo:

  • Prejeli smo 132 video posnetkov z izvedbo izbranih skladb, pod skrbnim vodenjem učiteljev in ob podpori staršev so jih prispevali učenci. V zaprti Facebook skupini, oziroma na Google Photos je večina objavljenih v skladu s soglasji staršev.
  • Na naši prenovljeni spletni strani smo objavili 105 prispevkov učencev v izredni številki šolskega glasila Kar seješ, to boš žel.
  • Izšla je monografija Naša šola, moj svet avtorice dr. Špele Lah, uni .dipl. muzikologinje, ki v monografiji razgrinja bogata tri desetletja Glasbenega ateljeja Tartini.
  • Premierno je bil predstavljen predstavitveni film Glasbenega ateljeja Tartini, ki si ga lahko ogledate na povezavi https://youtu.be/isnO54b1P6w.
  • Čestitam in se zahvaljujem vsem učiteljem za srčno, odgovorno in predano delo, drugim sodelavcem za sodelovanje, staršem in učencem, ker ste verjeli v nas!

Vabljeni v skupno prihodnost!

Vildana Repše, ravnateljica