Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

GLASBENO LUTKOVNA PREDSTAVA – »ZVERINICE IZ REZIJE« (gledališče ZAPIK)

29 / november / 2023

GLASBENO LUTKOVNA PREDSTAVA – »ZVERINICE IZ REZIJE« (gledališče ZAPIK)

Zverinice iz Rezije je ena najbolj znanih in največkrat dramatiziranih pravljic iz isto imenske knjige in je Zapikova prva predstava, izvajana že tri desetletja. Avtorski projekt Jelene in Igorja Cvetko.

»Igor igra na citiro, Jelena pa na bunkulo. Pravo rezijansko muziko, na tenko in na debelo! Ob njej tolčemo z nogo ob tla in celo zaplešemo, pravljica pa govori o tem, kako se je Grdina vselila v lisičjo hiško in ni hotela ven. Predstava je prejela že vrsto nagrad, med drugim tudi 25 zlatih zvezdic otroške žirije na festivalu Poletni lutkovni pristan in nagrado za najboljšo lutkovno predstavo na festivalu Zrno soli.« V Glasbeni atelje Tartini vsako leto, lahko rečemo že kar tradicionalno, v goste povabimo izvrstna lutkarja, Jeleno in Igorja Cvetko, glasbeno-lutkovno predstavo pa namenimo najmlajšim učencem naše šole (otrokom, ki so vključeni v pouk glasbene pripravnice in predšolske glasbene vzgoje).

In kolikor ponovitev smo že doživeli, vedno izvemo še kaj novega, saj predstava nikoli ni čisto enaka in predvsem vedno navduši tako najmlajše poslušalce, kot njihove spremljevalce. 😊