Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Glasbena pravljica ”Nekaj, česar še ni bilo”

18 / januar / 2024

Glasbena pravljica ”Nekaj, česar še ni bilo”

17. januarja 2024 se je v Glasbenem ateljeju Tartini odvijal izjemno čaroben dogodek – izvedba glasbene pravljice z naslovom Nekaj, česar še ni bilo. Zgodba, ki jo je zasnoval Ludvig Aškenazi, prevedla pa Vildana Repše, se je dotaknila src prisotnih, ki so z nastopajočimi doživljali to lepo zgodbo.

Ob 17. uri so učenci naše glasbene pripravnice z zanimanjem pospremili začetek pravljice. Naše učiteljice so na čelu z organizatorico in glavno lutkarico, Alenko Urbančič, stopile na oder in s svojo karizmo prevzele občinstvo. Skupaj z njo so lutkam dodale dih življenja Margareta Malej in Monika Šolman. Pripovedovalka zgodbe, Lara Bešić, je gledalce pospremila v svet dečka, ki je bil v mladosti osamljen in zapostavljen. Njegova pot do uspeha in preobrazbe v odličnega glasbenika ter kraljevega namestnika je bila ganljiva in navdihujoča. Učenci Glasbenega ateljeja Tartini so s svojim muziciranjem prispevali k čarobnosti dogodka, s svojo energijo obogatili lutke ter jim vdihnili dodatne življenjske moči.

Ustvarjalci pravljice so s svojo ljubeznijo do umetnosti ustvarili nepozabno doživetje za naše učence. Ludvig Aškenazi je s svojo domišljijo ustvaril zgodbo, ki se dotika univerzalnih vrednot in vsakega poslušalca nagovori v svoji duhovni govorici. Vsekakor smo bili priča večeru polnemu čustev, glasbe in umetniškega izraza.
Glasbeni atelje Tartini je z novo reprizo glasbene pravljice ogrel srca občinstva in pustil neizbrisen vtis na vse, ki so bili del te pravljične preobrazbe.