Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

1. modul: Glasba skozi čas

  • predmetna področja: Zgodovina glasbe, stil v glasbi, znameniti glasbeniki, glasbena dela, glasbene prireditve, študijske ekskurzije.
  • ciljna skupina: Posamezniki ali skupine, ki želijo bolje spoznati glasbeno umetnost.

2. modul: Usposabljanje instrumentalistov ljubiteljev – godala in klavir

  • predmetna področja: Izbrana dela glasbene literature na primerni težavnostni stopnji. Izbrana dela različnih slogovnih obdobij in žanrov – glede na predznanje in želje udeleženca.
  • ciljna skupina: Posamezniki, ki želijo osvežiti nekoč pridobljena znanja v glasbenih šolah in jih nadgraditi ali pridobiti osnove instrumentalne igre.

3. modul: Skupinsko muziciranje

  • predmetna področja: Izbrana dela glasbene literature na primerni težavnostni stopnji. Izbrana dela različnih slogovnih obdobij in žanrov – glede na predznanja in želje udeležencev.
  • ciljna skupina: Posamezniki ali skupine, ki želijo osvežiti nekoč pridobljena znanja v glasbenih šolah in jih nadgraditi ter muzicirati v izbranih zasedbah ( klavirski trio, godalni kvartet, godalni orkester).

Učenje instrumenta za odrasle

148 € /mesec

24 pedagoških ur (24 x 45 min)

Vpis v program
Učenje instrumenta za odrasle

Učenje instrumenta za odrasle je odlična priložnost za uresničitev dolgoletnih želja in hkrati pomemben del celostnega kulturnega razvoja naše družbe. V naši sredini se vedno bolj glasno govori o glasbenem izobraževanju odraslih oziroma o željah po ljubiteljskem muziciranju ob strokovnem mentorstvu. Na to nas pogosto opominja(te)jo starši, nekdanji učenci in dijaki.

Na podlagi tega smo za vas pripravili polletne programe, ki obsegajo 24 pedagoških ur (24 x 45 min). Ponujamo vam tri programske koncepte – module. Opredelili smo jih glede na cilje, trajanje in obseg, vsebine – predmetna področja, oblike dela in zasedbo. Programe izvajamo od novembra do maja, vpisujemo v oktobru.

Inštrumenti za program Učenje instrumenta za odrasle

Vodnik za starše

Vodnik za starše

ZAKAJ V GLASBENO ŠOLO?

Na vprašanja dr. Špele Lah odgovarja Vildana Repše, prof.. Celoten pogovor si lahko ogledate v spodnjem vodniku, ki smo ga pripravili za vas in si ga lahko brezplačno prenesete TUKAJ.
V njem boste našli številne odgovore na pomembna vprašanja, s katerimi se boste kot starš v glasbeni šoli zagotovo srečali.

Prenesi vodnik

Instrumenti za Učenje instrumenta za odrasle