IMG_00012

SAMO PERKO, direktor

direktor, akademski glasbenik klarinetist, profesor klarineta

 

Samo Perko se je rodil leta 1986 v Novem Mestu. Njegova glasbena pot ga je vodila od osnovnega glasbenega izobraževanja iz klarineta pri prof. Boštjanu Dimniku do profesorja Andreja Zupana na Konservatoriju za glasbo Ljubljana. Učenje klarineta je nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, v razredu  profesorja Alojza Zupana.

Svoja pedagoška znanja je uspešno prenašal na svoje učence, sprva v glasbeni šoli Marjana Kozine Novo Mesto, nato še v Glasbeni šoli Grosuplje. Dosegali so izjemne rezultate na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih (Temsig: 4 zlate plakete, 3 srebrne in 3 bronaste; na mednarodnih tekmovanjih so prejeli 4 zlate plakete, 5 srebrnih plaket ter 2. in 3. nagrado na mednarodnem tekmovanju Petar  Konjović  Beograd leta 2014, leta 2016 pa 1. in 2. nagrado na mednarodnem tekmovanju Požarevac, Srbija).

SAMO PERKO, direktor

Izkušnje in delo v kolektivih mu prinaša izzive, prav tako svoje ideje in zamisli uresničuje z entuziazmom.  V življenju je praktik, kar se pozna tudi v njegovem ustvarjalnem delu, saj še vedno deluje tudi na področju turizma, kar je poleg glasbe njegova druga strast.

Delo z ljudmi in vodenja različnih stvari mu predstavljajo izziv tudi ko gre za področja novih tehnologij in sveta računalništva. Svojemu delu je predan in nenehno išče nove rešitve za izboljšanje tako osebnostne rasti kot dobrih odnosov v  kolektivu.

 

 

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK