OLGA ULOKINA, skupinski glasbeni pouk – nauk o glasbi

OLGA ULOKINA, skupinski glasbeni pouk, nauk o glasbi

Diplomirana univerzitetna muzikologinja in skladateljica, profesorica glasbe. Poučuje predmete: predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, nauk o glasbi, solfeggio in pevski zbor

Profesorica Olga Ulokina, akademska glasbenica, priznana muzikologinja, glasbena pedagoginja in skladateljica, se v svojem raziskovalnem delu najbolj podrobno posveča tematiki vpliva baročnih žanrskih oblik na kompozicijsko strukturo klavirskih fug J. S. Bacha.

Diplomirala je na državni Akademiji za glasbo N.Rimski – Korsakov v Sankt-Peterburgu na oddelku za kompozicijo in glasbeno teorijo v razredu prof. Valentine P. Širokove, vodilne raziskovalke tega področja na peterburški Akademiji in strokovne svetovalke Mariinskega gledališča.

Na svoji poklicni poti je prof. Ulokina tesno sodelovala z izvrstnimi peterburškimi strokovnjaki s področja muzikologije in kompozicije. To sta I. Moskalkova in L. Bathan, avtorici sodobnih učbenikov, ki  nadaljujeta slovito raziskovalno in kompozicijsko tradicijo velikega ruskega skladatelja N. Rimskega – Korsakovega. In prav ta znanja prenaša na nove generacije glasbenikov v Sloveniji tudi prof. Ulokina. Skupaj s kolegicama prof. V. Repše in prof. A. Urbančič je ustvarila zbirko učbenikov, ki zajemajo celotni sistem razvoja različnih segmentov glasbenega posluha ter splošnega glasbenega izobraževanja. Prav tako je prof. Ulokina avtorica več pedagoških glasbenih del za različne sestave in s svojimi deli večkrat sodeluje v programu RTV Slovenija.

OLGA ULOKINA, skupinski glasbeni pouk, nauk o glasbi

Prof. Ulokina je iskana korepetitorka in komorna glasbenica.  Na tem področju sodeluje z več priznanimi umetniki iz Slovenije in tujine. V sezoni 2018/2019 je kot pianistka sodelovala v koncertnem projektu mezzo sopranistke Mance Izmajlove “Ruska noč”, ki je obsegal 23 celovečernih koncertov v Sloveniji in tujini.

Svoje izkušnje prenaša tudi na kolege pedagoge na seminarjih v Sloveniji in tujini.Leta 2008 je svoje delo uspešno predstavila  na mednarodnem muzikološkem simpoziju v Zadru.L. 2017 je na Umetniški gimnaziji Velenje zasnovala nov skladateljski projekt za mlade glasbenike, ki udeležencem ponuja nova znanja na področju kompozicije ter jih spodbuja na poti lastnega glasbenega ustvarjanja.

OLGA ULOKINA, skupinski glasbeni pouk, nauk o glasbi

Izvrstna pedagoginja v ustvarjalnem vzdušju premočrtno vodi učence in dijake k visokim a realnim ciljem. Z umetniškim navdihom razkriva povezave med elementi glasbenega jezika in uspešno usposablja učence in dijake za praktično rabo pridobljenih znanj. To potrjujejo številni uspešno opravljeni sprejemni izpiti njenih dijakov na univerzitetnih ustanovah po vsem svetu.

Prosti čas posveča tudi drugim oblikam umetnosti, predstavlja slovenske lepote, tradicijo in kulturo svojim rojakom iz vsega sveta. Ustvarja in predstavlja javnosti zelo zanimive umetnine s šivanjem s svilenimi trakovi. Rada se druži in strokovno sodeluje s hčerama, violinistkama.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK