MEIRA SMAILOVIĆ, poučevanje klavirja

MEIRA SMAILOVIĆ, poučevanje klavirja

Akademska glasbenica pianistka, specialistka pianistka in profesorica glasbe, učenje klavirja

Meira Smailović je rojena v ugledni glasbeni družini. Po diplomi na akademiji v Sarajevu, se je izpopolnjevala na ljubljanski Akademiji za glasbo pri. Prof. Hildi Horak, podiplomski študij pa je nadaljevala in končala s specializacijo pri profesorici Monique Dechaussées na Conservatoire Européeen de Musique de Paris. Že med študijem se je začela njena koncertna kariera, po diplomi pa se je nadaljevala v Rusiji, Franciji, Španiji, Nemčiji, Italiji, Egiptu, drugod po Evropi in nekdanji Jugoslaviji.

MEIRA SMAILOVIĆ, poučevanje klavirja

Vzporedna pedagoška dejavnost jo je povezala z velikimi imeni klavirske pedagogike: Gornostajevo, Timakinom, Boginojem…

Poučevati je začela zelo zgodaj. Po selitvi v Slovenijo je Glasbeni atelje Tartini, zasebna glasbena šola v Ljubljani, postal njen novi glasbeni dom, kjer je prevzela razred mladih pianistov. V svoji dolgoletni praksi je veliko učencev, dijakov in študentov popeljala na pot poklicnega pianista. Na tej poti so nekateri prejeli prve nagrade na državnih in republiških tekmovanjih v nekdanji Jugoslaviji, po njeni selitvi pa tudi v Sloveniji.

MEIRA SMAILOVIĆ, poučevanje klavirja

S prijaznostjo in toplino razodeva otrokom skrivnosti klavirske igre. Pozornost posveča zvoku in predvsem razumevanju in doživljanju glasbenega sporočila.

Polje njenega zanimanja v prostem času ostaja klavir.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK