MARGARETA MALEJ, poučevanje violine, poučevanje viole

MARGARETA MALEJ, poučevanje violine, viole

Akademska glasbenica violistka, profesorica glasbe, učenje violine in viole

Margareta Malej je rojena leta 1984 v Ljubljani. Njeni začetki so vezani na Glasbeni atelje Tartini, kjer se je z dvanajstimi leti začela učiti violo v razredu prof. Svave Bernhardsdottir. Šolanje je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, njen profesor je bil Mile Kosi. Z odliko je diplomirala leta 2008.

Med študijem je našla veliko veselja v orkestrskem in komornem muziciranju, občasno je igrala kot substitut v orkestru Slovenske filharmonije. Še večji strokovni izziv pa je predstavljalo poučevanje viole in violine. Že v času študija je pričela poučevati violino in violo v Glasbenem ateljeju Tartini.

MARGARETA MALEJ, poučevanje violine, poučevanje viole

Ljubezen do dela z otroki jo je po študiju viole privedla tudi do triletnega izobraževanja waldorfske pedagogike, ki ga je uspešno zaključila. Redno se udeležuje seminarjev za učitelje violine in viole, kjer svoje glasbeno pedagoško znanje nadgrajuje in ga vključuje v delo v razredu.

Izziv in navdih za delo ji je iskanje najbolj primernega pristopa za posameznega učenca, da bi v njem podprla in okrepila ljubezen do inštrumenta in glasbe, ne glede na to, ali ga čaka v življenju poklicna ali ljubiteljska glasbena pot.

MARGARETA MALEJ, poučevanje violine, poučevanje viole

Prisrčna in spontana v odnosu z otroki, a hkrati opremljena z dodatnimi usposabljanji na področju vzgoje otrok, spretno gradi pristna zavezništva s svojimi učenci. V učnem procesu namenja pozornost razvoju tako tehničnih kot muzikalnih vidikov violinske in violske igre. Odgovorno in zavzeto načrtuje delo v razredu ter uspešno spodbuja učence k vztrajnosti v iskanju kakovosti.

Margareta pravi: »Prosti čas najraje preživljam s svojo družino. Ob treh otrocih je vedno pestro: hodimo v naravo, beremo knjige, pečemo ali kako drugače skupaj ustvarjamo. Otroci so moj navdih tudi pri šivanju igrač in pustnih kostumov zanje… Kadar si le uspem vzeti nekaj časa zase, vzamem v roke knjigo ali obiščem dober koncert«.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK