Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

TEČAJ ZA UČENCE, DIJAKE IN ŠTUDENTE – prof. Sijavuš Gadžijev

Spoštovani, vabimo na

TEČAJ ZA UČENCE, DIJAKE IN ŠTUDENTE

ki bo potekal v petek, 13. in soboto 14. maja 2022,

v naših prostorih na Smoletovi ulici 16 v Ljubljani.

Predavatelj: SIJAVUŠ GADŽIJEV

Individualni pouk: 1 pedagoška ura. (Razporedi in urniki bodo znani po zaključku prijav.)

Cena: 100 € (DDV je vključen)

Prijave sprejemamo do petka, 6. maja, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Prijavnico najdete na povezavi: https://forms.gle/APmEbEhthzF3LbhE7

********************************************************************

Naš gost na seminarju za učitelje in tečaju za učence, dijake in študente bo profesor Sijavuš Gadžijev, izvrsten pianist in vrhunski klavirski pedagog, prejemnik nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja v Sloveniji.

Sijavuš Gadžijev se je rodil Azerbajdžanu. Svoje glasbeno izobraževanje je začel na klavirskem oddelku Posebne glasbene šole za izjemno nadarjene otroke. Študij klavirja in kompozicije je nadaljeval na Konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega v Moskvi. Po koncu študija je prevzel mesto profesorja na Posebni glasbeni šoli za izjemno nadarjene otroke na moskovskem konservatoriju, kjer je poučeval do leta 1994. V tem času je vzgojil številne pianiste, ki so se uveljavili na velikih mednarodnih tekmovanjih.

Kot solist in kot komorni glasbenik v Ljubljanskem klavirskem triu je koncertiral v Sovjetski zvezi in Evropi. Od leta 1994 živi in deluje v Italiji in Sloveniji. Od leta 2001 poučuje klavir na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. V Sloveniji je vzgojil vrsto uspešnih pianistov, ki so na tekmovanjih dosegali najvišje nagrade. Prof. Gadžijev je vodil seminarje in mojstrske tečaje za profesorje v Los Angelesu, Kaliforniji, Budimpešti, Dorthmundu, Beogradu, Zagrebu, v Dubrovniku in na konservatorijih v Italiji. Je redni član žirij na različnih pomembnih mednarodnih tekmovanjih in umetniški vodja mednarodnega tekmovanja Giuliana Pecarja v Gorici. Profesor Sijavuš Gadžijev je pomembno prispeval k razvoju, ugledu in prepoznavnosti slovenske klavirske šole ter jo dvignil na zavidljivo raven.

S prijaznimi pozdravi,

Vildana Repše

Začetek

2022-05-13 16:00:00

Konec

2022-05-14 16:00:00

Naslov

Smoletova ulica 16, 1000 Ljubljana

TEČAJ ZA UČENCE, DIJAKE IN ŠTUDENTE – prof. Sijavuš Gadžijev