Sidika Smailović Bravničar

akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe

Sidika Smailović-Bravničar je diplomirala na Akademiji za glasbo v razredu prof. Dejana Bravničarja. Kasneje jo je življenjska pot povezala s profesorjem v zasebnem življenju in prepletla njuna pedagoška stremljenja v tesno in skladno profesionalno sodelovanje. 

Leta 1994 je zapustila mesto violinistke v simfoničnem orkestru RTV Ljubljana in posvetila vso svojo ustvarjalno in delovno energijo pedagoškemu poklicu. Razred mladih violinistov vodi sistematično in jim z ljubeznijo razodeva zakonitosti kakovostnega igranja na violino. Zahtevnost, ki jo narekujejo učni programi in osebna visoka strokovna merila je prepletla s tenkočutnostjo v komunikaciji z otroki in tako dosega pri učencih visoko motiviranost in odzivnost. Postopno in natančno vodeni, njeni učenci vztrajno gradijo tehnične elemente, ki imajo vselej en sam namen - izražati se z glasbo – z igro na violini. 

Pri tem je z odličnim poznavanjem violinske pedagoške literature vnesla v svoje delo svežino bogatega repertoarja. 

Njeni učenci dosegajo izjemne rezultate, visoke uvrstitve na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih, violino izberejo tudi za študij in se kot odlični glasbeniki vključujejo v simfonične orkestre ter pedagoške ustanove.