Video Avdio
Iskalnik:

Glasbeni atelje
Tartini
zasebna glasbena šola d.o.o.
Smoletova 16, Ljubljana

Telefon: 01/280 08 71
Telefax: 01/280 08 72
Email: glasbeni.atelje@tartini.si


Zaposleni

Sanja Repše

akademska glasbenica violončelistka, specialistka violončelistka

Sanja Repše je začela igrati violončelo pri dvanajstih letih, po tem, ko je že zaključila program za violino na nižji glasbeni šoli. Po petih letih izobraževanja na Glasbenem ateljeju Tartini pri prof. M. Hudniku in D. Khamidulinu, se je vpisala na Državni konservatorij P. I. Čajkovski v Moskvi, kjer je diplomirala pri prof. I. Gavrišu. Podiplomski študij je končala na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. C. Škerjanca. V aprilu 2008 je zaključila specializacijo in prejela diplomo concertist solist na Ecole Normale de Musiqie Alfred Cortot v Parizu v razredu prof. J. Barthe.

Sodelovala je na tečajih priznanih pedagogov: D. Millerja, I. Gavriša, M. Flaksmana, E. Schonfield in N. Gutman.
Na 29. Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije je prejela prvo nagrado v najvišji kategoriji do 25 let, ko jih je sama imela le 18. Dve leti kasneje je v disciplini komorne skupine z godali prejela prav tako prvo nagrado na državnem tekmovanju. Na mednarodnem tekmovanju v Lieznu, v Avstriji, je prejela posebno nagrado za perspektivnega violončelista in štipendijo, na Mednarodnem tekmovanju J. J. F. Dotzauer v Dresdnu se je uvrstila v finale.

Koncertirala je na solističnih recitalih in kot solistka z orkestrom Slovenske filharmonije, z Državnim moskovskim orkestrom, v znameniti Veliki dvorani (Bolšoj zal) Državnega konservatorija P. I. Čajkovski, z Moskovskim Akademskim simfoničnim orkestrom ter s simfoničnim orkestrom ljubljanske Akademije za glasbo.

Kot članica Slovenskega klavirskega tria je koncertirala z violinistko Majo Repše Fleischman in pianistom Mihom Štokljem po vsej Sloveniji, v Rusiji, v Španiji, nastopili pa so tudi v Beethovnovem Trojnem koncertu z orkestrom Slovenske filharmonije in z Moskovskim Akademskim simfoničnim orkestrom.
Sodeluje v duu s pianistko Aleksandro Pavlovič.