Video Avdio
Iskalnik:

Glasbeni atelje
Tartini
zasebna glasbena šola d.o.o.
Smoletova 16, Ljubljana

Telefon: 01/280 08 71
Telefax: 01/280 08 72
Email: glasbeni.atelje@tartini.si


Zaposleni

Maja Fleischman

akademska glasbenica violinistka, profesorica glasbe

MAJA REPŠE FLEISCHMAN se je rodila v Ljubljani, v družini glasbenikov.

Njena prva učiteljica je bila mama, nato je bila dve leti v razredu prof. Vasilija Meljnikova, pri trinajstih letih pa je vlogo učitelja prevzel oče. Leta 1997 je končala Gimnazijo Ledina v Ljubljani in se po maturi vpisala na Visoko šolo za glasbo na Dunaju, v razred prof. Michaela Frischenschlagerja in prof. Evgenije Tchugajeve. Na Dunaju je študirala tri leta, nato pa je po upokojitvi prof. Tchugajeve nadaljevala študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomirala v razredu prof. Dejana Bravničarja.

V okviru mojstrskih tečajev je delala z najuglednejšimi violinskimi pedagogi iz vsega sveta: prof. Evgenija Tchugajeva - Dunaj, prof. Zenaida Gillels - Boston, prof. Pavel Vernikov - Modena, prof. Asja Koushner - Moskva, prof. Alice Schonfeld - Los Angeles, prof. Dejan Bravničar – Ljubljana, prof. Igor Gavriš – Moskva.

Prejela je več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je večinoma tekmovala kot solistka, nekajkrat pa tudi v komorni zasedbi. Prejela je 6 prvih nagrad.

Nastopala je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji, Švici, Španiji in Rusiji.

Julija leta 2001 je začela igrati v Slovenskem klavirskem triu s pianistom Mihom Štokljem in violončelistko Sanjo Repše.

Na 31. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije je kot članica Slovenskega klavirskega tria prejela prvo nagrado v najvišji kategoriji. Nastopili so na koncertni turneji po Sloveniji in v Španiji ter izvedli Beethovenov Trojni koncert. s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije v Ljubljani in z Akademskim simfoničnim orkestrom v Kislovockem v Rusiji.

V duu s Sanjo Repše sta nastopili kot solistki z orkestrom v Brhamsovem dvojnem koncertu.